10 augusti 2016

Kineretbehandling

Minelle

Vi ska testa på en ny behandling som barn med febersjukdommar oftast svarar på bättre om inte kortisonbehandlingen fungerat. Kineretbehandling kallas det och jag fick det kort förklarat för mig via telefon så jag kan absolut ingenting om det. Men för att försöka förklara för er det lilla jag vet så är det en injektion dagligen som innehåller något form av protein. Jag vet faktiskt inte mycket mer om det men vi skulle avsätta hela torsdagen på sjukhuset till att lära oss hur det fungerar och hur vi själva ska ge henne sprutan.
 
Vi skulle även göra ultraljud på hennes mjälte och lever eftersom denna behandling har biverkningar som tex förstorad mjälte och lever. Med regelbundna ultraljud så ska man följa organen så inte det händer såklart.  
 
Eftersom Stefan Berg (specialistläkaren) är på semester ytterligare 2 veckor så tyckte reumaläkaren att vi istället för att vänta 2 veckor till ska starta behandlingen på en gång. Det är ingen vanlig behandling som alla läkare utfört men den sista reumaläkaren som tittade på henne hade några gånger tidigare utfört denna behandling så vi kommer starta den redan imorgon. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress