29 december 2016

Dagarna hemma

Allmänt

En dag hemma.
Eller alla våra dagar spenderas i stort sätt hemma pågrund av att det är så mycket sjukdomar som går just nu. Hoppas ingen blir sjuk till nyårsafton bara så vi kan ha lite skoj med andra än bara med oss själva.
 
Idag har mitt drömpaket dessutom kommit från miniroom.se och jag ska sätta igång med lillasysters rum. Jag är ju så otålig när det gäller sånt!! Ganska passande då att man ska vara hemma hela dagen! Hihi.
 
När jag är uttråkad ploppar kameran upp som räddaren i nöden. Lite bilder på Minelle knäppte jag i hennes nya fina kläder som hon fick i julklapp från Minelles farmor. Kläderna är från Zara baby såklart i rosa, min favvis färg! 
 

28 december 2016

Slangarna är borta!

Vardag

Då har mer än halva dagen passerat och vi har hunnit med både det ena och det andra!
 
Dagen började tidigt med sjukhusbesök för Minelle med provtagningar och så rök även slangarna (CVK) äntligen! Kvar blev små, små märken från stygnen som hållit cvk:n på plats samt ett litet hål från där slangen gått in i venen. Även lite torr och irriterad hy efter att där suttit ett plåster över alltihop i 4 veckor. Jag tror inte det blir så mycket ärr efter det här, men något pyttelitet kanske där slangen gått in.
 
Hennes värden såg i övrigt fortsatt fint ut((!!)) Hoppas det fortsätter hålla i sig så här bra. Vi fick dessutom inte någon ny tid förrän om två hela veckor, så bara det är ju ett gott tecken! 
 
Idag fick jag även ett samtal från universitetets sjukhuset i Linköping om en kallelse till på fredag. 
Kl 10:00 är jag dit kallad på ultraljud över min lilla mage, på bebisen såklart.  För er som hängt med i vår turbulenta resa vet att hjärtat slog i extrem otakt för några veckor sedan. Alldeles för låg puls hade hon. Normalt slår ett fosters hjärta mellan 120-14 slag i minuten, även okej om det ligger mellan 110-160 slag/min. Men min lilla bebis hade en puls på 84 ena minuten och 92 slag/min andra mätningen. Men nu ska jag äntligen få åka upp och få även detta upphittat. Anledningen till att det inte blev ett lika akut fall som det låter som om att det skulle varit är för att tre dagar senare efter en ny ultraljuds titt på bebisens hjärtslag så slog hjärtat alldeles normalt. Men bättre att få det upphittat lite sent än aldrig eller hur? 
 
Igår var vi också iväg på en liten road tripp jag och Marcus!  Vi har suktat efter en ny vagn till Minelle och kommande lillasyster.  Jag har letat som en tok och äntligen hittat drömvagnen! 
Vi har varit HIMLA nöjda med vår bugaboo cameleon som vi haft till Minelle, så en bugaboo var ett måste denna gången också! Jag har hört mycket bra och läst mycket bra kommentarer om detta vrålåk, så den var ju bara tvungen att flytta hem till oss.
Det blev en Bugaboo Donkey duo.
Titta här hörrni!
OM jag har tjusigaste vagnen i stan?! Jajamen!! 😃
 

25 december 2016

Julen -16

Allmänt

 
Julen är ändå en allt för bra årstid! 
Jag älskar hur familjen samlas, middagen, myset i soffan, paket öppningen, familjespel osv osv! 
Magisk dag((!!))