12 september 2016

Vecka 12(11+2)

Aysu

Godmorgon!
Solen skiner och jag önskar jag kunde säga att jag ska ut på en lång härlig promenad men illamåendet tar över hela mina vardagar. Varken promenader blir gjorda eller allt det där man måste göra hemma som städning tvättning osv.
Om jag ska gå tillbaka till hur graviditeten var med Minelle så var den definitivt inte som en dans på rosor. Jag mådde illa från vecka 9 till vecka 14 då foglossningen satte igång och blev värre för varje dag som gick. Mot slutet av graviditeten så kunde jag knappt gå av smärta i ryggslutet och höfter. Varjedag var som en kamp att ta sig igenom. Och alla andra typiska graviditetssymtom som finns, dom drabbades jag också av där emellan. 
 
Denna graviditeten, än så länge, har varit jobbig på ungefär samma sätt. Jag har från vecka 6 mått illa, svimmat en gång, har ständig huvudvärk och nu från och med förra veckan har jag börjat känna av foglossningen igen (på vänstra sidan av ryggslutet). 
 
För all er som inte upplevt foglossning eller aldrig varit gravid eller för er som glömt bort hur det är att vara gravid och att ha foglossning, YTTRA ER INTE om hur vida det "inte är en sjukdom att vara gravid" eller "vänta bara till du blir höggravid"  eller andra dumma kommentarer som bara irriterar. Jag vet mycket väl om att graviditet inte är en sjukdom, men jag känner mig fasen mer sjuk som gravid än vad jag någonsin känt mig som sjuk i någon annan sjukdom. Att vara gravid är inte något för alla och hur fantastiskt det än må vara att jag skapar ett barn så är det inte något för min kropp! Men i slutändan är det en smärta som är väl värt processen det vet jag och det är den enda peppen en gravid, illamående kvinna med smärtor behöver höra.