För varje dag som passerat, sedan första dagen vi fick reda på att cellerna hade tagit sig, så har de successivt ökat med 200 per dag. Men från igår till idag har hon ökat med 400((!!)) Hon har alltså redan 1000 nybildade celler! Ni skulle bara veta hur ovanligt detta är att det går så fort efter den transplantation som hon har genomgått. Det hade varit "normalt" att cellerna förökar sig såhär fort om hon hade haft en nästan 100% matchande donator, men vid (som jag tidigare sagt) en Happlotransplantation så tar det oftast en längre tid innan de "fäster" och innan de börjar föröka sig och komma upp till 1000. Men som ni förstått, ni som hängt med under resans gång, så är vår flicka inte som alla andra! Hon är hur pigg som helst (peppar, peppar) och hon äter, leker och övervinner alla hinder som kommer i hennes väg. En anledning till att allt går så här fort kan bero på att de fick ut en hög "mängd" celler från Marcus, mer än man hade hoppats på. Eftersom Minelle har en liten kropp och hon fick så pass hög mängd celler, finns det teorier om att processen kan gå snabbare.
 
För någon dag sedan berättade jag att om hon håller sig feberfri, "bakterie och virusfri" i tre dagar i sträck så får vi gå ut, men så va det inte riktigt... Minelle står fortfarande på höga doser av smärtlindrande medicin och vissa immunhemmande preparat samt andra mediciner, så även om det har passerat tre dagar och hon är över 1000 celler måste vi ändå hålla oss inne i isoleringsrummet.  De minskar successivt på de dagliga doserna till att hon är stark nog utan dom, och först då kan de låta oss gå ut. 
 
 
 
 
Hur som helst så är vi glada för att hon mår bra här och nu, men oron är svår att soppa under mattan. Vi tänker ständigt på om detta går för bra eller för snabbt men läkarna verkar inte vara jätteoroliga. Nu hoppas vi att cellerna fortsätter i denna takten och vår kämpe till dotter snart får återvända hem till sin rätta miljö och bara få leka hela dagarna!
 
Nu ska vi köra igång med kvällsrutinen!
Önskar er en trevlig kväll!
 
Glöm inte hjärtklicka❤️
Annelie

Vi glädjer oss tillsammans med er! Hon är verkligen en övervinnare 👍❤
Kramar till er alla
Annelie o Mats

Hanna

Härligt att läsa!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress