Nu är läget lite osäkert men ändå positivt, vi vet inte om vi ska vara oroliga eller inte om jag ska vara ärlig. Såklart känner man oro hela tiden, vi har kunnat pusta ut den senaste tiden men nu känns det som man börjar hålla andan igen. Minelle är redan efter sjätte dagen, från att hon började bilda egna celler, uppe på 2200 celler. Det är givetvis bra att hon bildar celler, men det går för snabbt.
 
De har en teori om att hela processen går så här fort pågrund av att hon hade högre halter Cytokiner än barn vanligtvis har dagen de får sina nya stamceller.
Cytokinerna kan alltså ha stimulerat de nya cellerna att växa och kan därför vara en anledning till den snabba tillväxten. Den snabba tillväxten kan dessvärre medföra GVH (Graft versus Host) som är en av de vanligaste följdsjukdomarna efter en stamcellstransplantation, det är det som skämmer läkarna mest nu, medan vi är rädda för att hennes sjukdom inte riktigt dött vid cellbehandlingen. Men vi fick förklarat för oss att det inte finns någon som helst logik i att de celler som var de "aktiva" i hennes sjukdom skulle överleva cellbehandlingen, då de kan se att hon iprincip inte hade några överlevande celler efter behandlingen. Det lugnar oss såklart en aning, plus att hon varken har feber eller utslag, så vi försöker intala oss om att hon är fri från sin egna sjukdom! 
Nu har hon fått en medicin som ska, förhoppningsvis, sakta ner cellerna från att föröka sig så fort. 
Så håll alla era tummar att GVH:n håller sig borta från vår lilla kämpe och att hon får bli helt frisk efter det här!
 
 
 
Glöm inte hjärtklicka!❤️
Amanda CL

Håller tummarna för er varje dag!!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress