Lördag idag, vilket innerbär att Minelle får en ny dos med cellgifter, denna gång för att slå ut Marcus aktiva celler. Varför undrar kanske en del av er.
Skulle man låta hans celler leva kvar i henne skulle hans celler jobba mot hennes kropp, plus att skulle man låta de vara kvar i hennes system skulle kroppen aldrig få chansen att bilda egna celler, vilket tillslut förmodligen hade lett henne till döden. Men det låter vi ABSOLUT inte hända!!
Idag och imorgon kommer hon alltså få cellgifter.
 
 
Vi fick veta att hennes mun börjar såra sig sig rejält på insidan så kvällens tandborstningen uteblir, däremot har vi fått ännu en rengöring tillagt på den dagliga munrengöring/medicinlistan för att ändå hålla munhygienen uppe.
(Allt som står på denna listan sköter vi själva inifrån buren)
 
Inatt hade hon lite sämre andningsfrekvens och på morgonen när läkaren tittar till alla (fem) barnen innan föräldrarna kommer hade de hört att luftrören började dra ihop sig lite, vilket ska vara normalt i detta stadie. Nu ska hon alltså få ännu en medicin som ges via en inhalation varjedag, tre gånger om dagen. Det är en mask som täcker både näsa och mun, den ska hållas där i ca 10-15 min varje gång det är dags. Minelle var inte jätteglad i den till en början, men när vi var färdiga började hon tycka att den va kul och höll i den själv tillslut!
Alltså detta barn!
Mitt i allt får hon oss fortfarande att skratta!
 
Hon hade givetvis feber inatt igen, 38,3 som högst och de ger inget febernedsättande på natten förrän febern stiger till 38,5, men hör och häpna!!!
Febern gick ner av sig själv!
Dessvärre gav vi Anakinra (kineret) igårkväll, så frågan är om det var den som gav effekt eller om det var något annat. Precis som allt annat i hennes sjukdom har läkarna svårt att svara på våra frågor, eller de har rättare sagt inte själva svaren, så vi lever i ständig ovisshet! Men sålänge febern håller sig borta och hon har energi att leka lite är vi glada och får en så bra känsla i hela kroppen. Vi vet ju dock att febern kommer komma igen, men då kommer förmodligen det bero på bakterieinfektioner, virusinfektioner osv, därför tas det regelbundet (varjedag) blodprover för att se så inte så fallet är. Även urin och avföringsprover tas regelbundet. För att förebygga infektioner får hon givetvis olika sorters antibiotika intravenöst varjedag. 
 
 
Mer än såhär har jag inte att tillägga idag!
Men har ni några frågor så får ni mer än gärna ställa dem, jag svarar så gott jag kan!
 
Glöm inte hjärtklicka❤️
Jennyfer

Vilka kämpar ni är hela familjen! Heja Minelle! 💗 Läser regelbundet bloggen å tänker på er ofta! Kämpa på! 💪 Ni är fantastiska! 🌸

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress