Ni är så fina och så stöttande, tack för all styrka ni delar med er av vi uppskattar VERKLIGEN allt, allt, allt!
 
Idag har febern suttit i som en envis åsna, den totalt vägrat att ge med sig. Så fort febern stiger ges något febernedsättande, febern går ner, stannar på 38,5 och vänder uppåt lika snabbt som den går ner. Samma visa har upprepats hela dagen idag och nu till kvällen togs beslutet om att ge ännu mer kortison. 
Under samtalet med läkaren idag berättade hon att de misstänkte någon bakterie eftersom febern brukar arta sig såhär om så fallet är, men vad/vilken vet de ännu inte. Antibiotika  får hon redan varjedag i förebyggande syfte, så förmodligen blir det eventuellt en påfyllning av ännu en antibiotika.
 
Imorse var jag iväg på BVC besök med Nomie som fick sitt andra vaccin mot Rotavirus samt en av sprutorna i benet (den andra sprutan får hon vid nästa besök). Allt gick bra där, hon grät utan tårar i några sekunder sen var det inget mer med det. Vi fick lite febernedsättande med oss samt en termometer utifallatt hon skulle börja febra.
Det är lite känsligt med Rotaviruset eftersom det kan vara smittsamt och eftersom Minelle är extremt känslig mot allt nu så trodde vi det inte var rätt tillfälle att ge henne det just nu, men tvärt om!
Minelle och Nomie kommer förmodligen inte träffas de närmsta tio veckorna och det är som mest smittsamt de första fyra veckorna. Eftersom de är ifrån varandra tyckte läkarna det var ett ypperligt tillfälle att ge det till henne nu så hon är skyddad.  
Smittan ska tydligen inte följa med i kläderna om vi inte fått Nomies avföring på oss, vilket vi isåfall skulle märka och duscha och byta kläder om det hände. Annars var det lugnt så länge vi håller en bra handhygien och det kan jag lova att vi har. Händerna tvättas upp till armbågarna ex antal gånger per dag och spritas nog upp till femtio gången om dagen, om inte mer!
 
 
 
Som många av er har sett så har Minelle inget hår kvar. Vi valde att raka av det för att slippa känna sorg över det varje dag till allt är väck och plocka tuffs efter tuffs, då kändes det bättre att göra sig av med allt på en gång och sörja över det där och då och sen gå vidare.
Men jag ska säga er en sak!
Min sorg över hennes hår var extrem innan håret var avrakat, jag grät över att hon inte skulle få behålla de där vackra guldlockarna (eller att jag inte fick behålla dom). Men när vi kom på morgonen och jag såg henne fälldes inte en enda tår, jag insåg plötsligt att va fasen är lite hår om hela hennes sjukdom försvinner? Det växer ut! Hon är så jädrans söt ändå! Och så förbaskat stark!
Vi upprepade flera gånger hur fin hon hade blivit och hur söt hon var i sitt nya hår. "Men Minelle, var är ditt hår?" Frågade vi och hon pekade på huvudet med sitt lilla söta pekfinger, bakom tutten såg vi ett leende och så sa hon däää, med sin hesa röst!
UNDERBARA UNGE!
Om ni frågar mig nu, så känner jag inte sorg över håret längre, det var bara ett hinder att ta sig över, en stor ramp att klamra sig förbi och vi lyckades! Precis som vi ska lyckas att bekämpa denna sjukdom och ta oss genom denna tuffa tid vi lever i nu. 
 
Jag önskar aldrig något barn någonsin skulle behöva lida på något sett. Så oskyldiga små liv som bara ska behöva bekymra sig om vad de ska leka med härnäst ska inte behöva tampas med hemska sjukdomar! Livet är allt orättvist, men jag säger SKAM DEN SOM GER SIG som mina sista ord i detta inlägg!
 
Glöm inte hjärtklicka❤️
Emelie

Kan inte låta bli att läsa din blogg även om jag vet att tårarna kommer forsa..
Kan inte sätta mig in i vad ni går igenom. Har en dotter på 1,5 år och att läsa allt gör bara så fruktansvärt ont i mammahjärtat!
Min pappa gjorde en stamcellstransplantation tidigare i år. Det är väl lite därför allt känns extra jobbigt också.
Hur som helst, det som slår mig är att ni är så starka! Modiga! Tappra! Håller modet och hoppet uppe! (vilket man måste)
Nu skrev jag bara detta lite snabbt direkt från hjärtat, så hoppas inte det blev allt för luddigt..
Håller tummar och tår för er, att allt kommer gå bra! Kämpa! ❤

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress