23 december 2017

Julen är inställd

Allmänt

Denna dagen har från start börjat dåligt!
Julen är inställd!
 
Vi sitter här med hukade ryggar och är så jädrans ledsna, julen blir inställd för oss i år. Marcus pappa har blivit sjuk och flickornas fastrar, som kommer bo hos dom över helgen, riskerar alltså då att bli sjuka. Så vi vill inte ta några risker med att dom kommer hit, framför allt inte nu när vi idag fått veta att Minelles typ enda kompis som hon leker med ute har fått vattkoppor. Det innerbär att vi kommer åka in till sjukhuset för en engångs behandling idag. Sen är ännu ett dilemma att Nomie var med och lekte med barnen så hon skulle lika gärna kunna få vattkoppor om några dagar, vilket blir extremt krångligt om vi får dela på familjen och bo på varsitt håll med en unge var. Vi frågade om det gick behandla Nomie med samma mediciner, men det var inte aktuellt.
 
Detta är vår vanliga otur!
Fan alltså, när ska vi bara få njuta!?
Vi har sååå länge nu längtat att få fira en högtid med två friska barn och med våra familjer. 
Fasen också!
 
Vi har förberett allt inför julfirandet, frukosten, maten, paketen, dukning och precis allt annat som har med julen att göra och så kommer detta som ett brev på posten. Varför blir vi ens besvikna och förvånade? Detta är precis som alla andra högtider. Vinter, höst, sommar och vår har passerat två gånger utanför vårt sjukhusfönster och man har spenderat så mycket tid på att tänka hur gott alla andra har det hemma i sina stugor med nära och kära, medan vi sitter inne i ett rum med en tv och två gråtande barn. Det låter som jag tycker synd om oss, men vet ni vad, det är precis vad jag gör! Och jag tycker synd om ALLA andra som får ligga inne på sjukhuset under högtider som denna. Jag vet hur det känns och jag ska med lättlästa ord förklara känslan för er, det känns som ingen bryr sig, ingen tänker på en, man känner sig så ensam och nästan bortstött från alla i sin närhet även om så fallet inte är. 
 
Nu ska jag krama om min man som är jätteledsen lver att inte kunna fira jul med sin familj.
Ha en God jul hörrni!
 
Frida (motema)

Åhh, jag vet det kan vara svårt. Men ni har gjort så mycket sedan ni kom hem så för barnen har det varit jul varje dag att få vara tillsammans. Jag kan förstå att det känns jobbigt för dig, men ni gör det bästa för era barn och just nu är det bästa det som du skrivit, fast det inte var så ni tänkt. Livet tar sina snabba vändningar. Jag vet inte om jag är rätt person att skriva till dig och jag känner inte dig. Vill stötta dig och att du ska vara glad. Ni visste ju inte att dem skulle bli sjuka eller att flickan fått vattkoppor. Men det är bättre att det blir så här så ni inte tar det osäkra före det säkra. God Jul till er! Era barn har dem bästa föräldrarna som verkligen är super hjältar❤️🎅🏼✨

Johanna

Du får vara precis så ledsen, arg och besviken du behöver <3

Hoppas ni kan ta igen julen i efterhand, att barnen håller sig friska och att ni påminns om det viktiga: ni är i alla fall tillsammans. <3

Pga sjukdomar har julen inte alltid varit vacker i min familj, så jag drömmer inte längre om den perfekta julen. Jag vill förstås att min dotter ska ha fina jular att minnas, men ännu hellre vill jag att hon tar med sig att man ska rå om varandra då och försöka se till att ingen är ensam.

Hoppas som sagt ni får fira jul i efterhand <3 Kram på er

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress