3 december 2017

Klådan fortsätter

Allmänt

Klådan fortsätter och vi har haft några sömnlösa nätter den senaste veckan pågrund av att Minelle aldrig får ro till att sova genom en hel natt. De första timmarna går bra, hon sover från klockan 19 till omkring 21 utan att vakna där emellan, sedan sätter allt igång. Klåda, sprätter med benen, vrider och vänder sig och dricker mängder med vatten.
Vi var till en början väldigt ängsliga om det kunde vara GVH, vilket det fortfarande kan vara, men vi har börjat misstänka att hon kanske istället har mask i magen. 
Alla symtom visar mot att det är det, då klådan inte är något besvär under dagen utan endast på natten och hon har inga utslag. Den förhöjda sänkan kan också vara ett av symtomen för mask. När vi pratade med läkaren i Jönköping tyckte hon det lät väldigt troligt att det skulle kunna vara så! Har man inte sett spår av mask så ska man helst inte medicinera för det, så vi måste försöka få syn på dessa små äckliga rackare i natt. Läkaren berättade också för oss att springmask är som mest aktiva nattetid och det är då vi ska försöka få syn på dom. Vi blev tipsade om att sätta en genomskinlig tejpbit i rumpan på henne för att se om det fastnar något under natten, så nu ska vi avvakta och se. 
 
Skulle det vara så att vi ser vita maskar på tejpbiyen inatt så blir det att medicinera direkt och ser vi inget ska vi fråga om vi kan ta ett avföringsprov imorgon när vi ändå åker in till Ryhov, bara för att vara på den säkra sidan. Annars är det kanske dags att börja fundera på vad det kan vara om inte mask. Är det ”bara” mask så hade det varit en enorm lättnad eftersom det går att behandla bort, men annars lär vi bli oroliga igen.
 
 
 
arelys.blogg.se

stackare <3 hoppas ni får bukt på detta :( kram!

J.

Hej! Det är inte säkert att man ser maskarna och det som ska fastna på tejpen är maskarna ägg och de syns inte med blotta ögat. Tejpen kan ni lämna in till labbet i Jönköping, de tittar på tejpen i mikroskop. Just springmask hittas väldigt sällan i avföeingsprov för de lägger ägg utanför (det som kliar).

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress