Det är märkligt att en liten varelse på två ben kan återhämta sig så pass snabbt som på en vecka. Att gå från att ha ett Ferritinvärde över 40 000 till ett värde på 4882 är helt otroligt ((!!))
 
Jag tänkte jag skulle visa er den nya läkemedelslistan vi fick utskriven idag. Det må vara ett stort enda blurr för vissa som ser den här men detta är vår guide varjedag då vi omöjligt kan hålla alla dessa i minnet längre.
Jag vet att det inte syns på henne att hon är sjuk när hon står på benen och är glad, men anledningen till hon kan stå på benen och le är tråkigt nog dessa mediciner. Det är medicinernas effekt som skapar magi, utan dom hade vi nog inte haft henne vid liv idag.
 
Vi ska vara extremt tacksamma och glada över att vi bor i Sverige,  att vi betalar skatt är fasiken så jädrans bra annars hade vi gått i personlig konkurs för länge sen. Bara Kinereten som vi ger henne tre gånger dagligen kostar 8000:-/förpackning och det är 24 sprutor i varje förpackning. Ja, och sen plus alla andra mediciner, inte nog med att sjukvårdskostnaderna hade varit enorma i andra länder. I Sverige får vi tillochmed pengar från försäkringsbolaget 500:-/natt för att vara inlagda med vår dotter. Plus andra utgiftskostnader som parkering och resekostnader som regionen står för samt pengar för att båda föräldrarna ska vårda barnet i hemmet som då kommer från försäkringskassan (vård av allvarligt sjukt barn). Minelle får även från försäkringsbolaget en stor summa pengar för hennes sjukdom som sätts in direkt på hennes konto. 
 
Det är en hel igenväxt djungel man kliver in i innan man börjar förstå vad man har för rättigheter men tillslut löser sig allt och man har en inkomst från många olika håll även om det inte är några större summor varje månad.
Hur eller hur så är VI glada och tacksamma för rättigheterna man har i detta land! 
 
Glöm inte att trycka på hjärtat nere i högerhörnet ❤ 
 
Anna @frumammaanna

Lilla tjejen. Va skönt att hon mår bättre. Jag känner så med er hela familjen. Har egna erfarenheter som jag lätt kan relatera till er situation. Visst är det i ett sånt här sammanhang helt fantastiskt att bo i Sverige. Och det är ju klart att inga pengar i världen kan ersätta lidandet av en sjukdom. Men visst är det tur att M är försäkrad. Jag har själv en ganska aggressiv reumatisk sjukdom och har fått pengar från mitt försäkringsbolag. Dels för diagnos/diagnoser men också som du skriver ersättning vid inneliggande sjukhusvård och nu i vuxen ålder ersättning för medicinsk invaliditet pga sjukskrivning. Jag hoppas att ni får den allra bästa vården och att ni även får hjälp från försäkringsbolaget så de kan hjälpa er med den lilla ersättningsdjungeln. Lilla tjejen, kämpa på ❤️

Anna

Ersättning för ekonomisk invaliditet nu i vuxen ålder menar jag

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress