Efter en att överlevt en natt med mycket oro, lite sömn, en bebis med en puls över 200 och hyperventilation i sin andning så sitter vi nu här några timmar senare och får blodtransfusion. 
 
 
Igår som ni vet var Minelle dålig hela dagen, snäppet värre fram emot kvällen. Vi har tidigare aldrig ringt Minelles läkare på privat nummer och vi visste att hon var ledig och väntade därför ganska länge med att ringa. Vi tänkte att det kanske vänder, så vi inte stör i onödan. Men klockan var över 21:00 och natten såg inte ljus ut vi kände att vi var tvungna att ringa och rådfråga iallafall. 
Lika fantastisk som jag tidigare berättat att hon är, visade hon sig även vara igår kväll.  Hon tyckte vi omedelbart skulle ta oss in, hon ringde avdelningen för att förbereda oss ett rum, pratade ihop sig med jourläkaren om vad som skulle göras så fort vi kom in, allt detta på sin lediga söndagskväll. 
Man kan ju inget annat än att vara tacksam! 
 
Väl inne togs röntgenbilder, blodprover som jag skrev i tidigare inlägg,  och massa annat. Men på röntgen bilderna visade det sig vara så att Minelle var förstoppad. Detta hade vi redan anat eftersom hon inte gjort nummer två på ett dygn. Inget togs till på natten förrän nu på dagen då vi gav henne en rektallösning Klyx som hjälpmedel. 
Jag hade aldrig kunnat ana att det skulle kunna komma ut så mycket ur en så liten kropp. Vilken lättnad för min böna och jag kan säga att jag kände samma lättnad som hon!
 
 
Hon har hittills fått ipren, Alvedon intravenöst, antibiotika för att slå ut eventuella bakterier,  sockerdropp och vanlig saltvatten dropp för att stabilisera vätskebalansen i kroppen och nu sitter hon 3 timmar med 100ml blodpåfyllning.
Varför hon får det är för att hon legat på gränsen till en transfusion ganska länge men läkaren trott att det ska komma i balans av sig självt med tiden. Men nu är läget lite illa eftersom hon behöver ta så många prover och då tömmer vi ytterligare på blod så en blodtillförsel är bara bra, antar jag. 
 
Vi räknar med att vara kvar på sjukhuset några nätter till och som det ser ut nu kommer vi avsluta behandlingen med RoActemra och testa något nytt. Blir det en utav behanligarna läkarna diskuterat om sinsemellan så kanske vi tillochmed få byta sjukhus eftersom ingen i Jönköping använt sig av den behandlingen tidigare. 
 
Glöm inte hjärtklicka,  vi kan behöva lite extra kärlek nu❤
Alice Valfridsson

Fy vad jobbigt för er men skönt att förstoppningen släppte i alla fall :/ styrkekramar till er!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress