Idag var det dags för BVC för Nomie här i Ulm, Tyskland. Det är himla lätt att glömma henne mitt i allt det här, men vi har lyckats se till att få en tid för hennes uppföljning och allt såg bra ut. Det kommer förmodligen bli vaccin för henne nästa gång, rotavirus vaccinet även de där vaccinen man tar i låren (vet ej för vilka sjukdomar de är för, men det är för flera olika). Däremot verkar det vara som så att hon kanske inte kommer få ta dessa vaccin eftersom just rota vaccinet är smittsamt och Minelle som är så extremt känslig just nu, ja ni förstår ju, vi kanske drar med viruset och Minelle smittas. Men det är inte säkert det är så, de varnade bara om de på barnvårdscentralen så vi ska höra med läkarna här om det är någon ide att fullfölja.
 
Över till Minelle. 
Natten har varit febrig igen vid två tillfällen, däremot har hon sovit bra! På morgonen när Marcus var hos henne var hon fortsatt väldigt trött och ville mest sova, vilket hon såklart fick. Lagom till jag var tillbaka från BVC med Nomie, klockan 11:30, vaknade hon och skulle ha mat och åt upp allt!
Febern satt i fram till 12:30 då den sjönk till 37,8 och då kördes antikroppsbehandligen igång direkt dock kom febern ganska snabbt tillbaka. Under behandlingen har hon alltså legat över 38 grader samtidigt som hon får höga doser kortison, febernedsättande och smärtstillande. Det var någon sköterska som sa att de äldre barnen som genomgått en antikroppsbehandlig förklarat smärtorna som om att en lastbil kört över dem.. (Ush och snyft!!)
 
Sköterskorna berättade nyss att de aldrig varit med om att något barn febrar såhär mycket under en behandling som Minelle gör av antikroppar. Det är samtidigt bra att hon febrar då kroppen visar en reaktion mot antikropparna men inte såhär mycket och ihålligt som Minelle gjort. Feber är kroppens försvarsmekanism och skulle det vara så att hon inte hade febrat under behandlingen hade den inte fungerat. Men nu är frågan om det är hennes sjukdom som orsakar hennes feber eller antikropparna. Fortsätter febern kommer det ges en dubbeldos av Kineret (Anakinra) för att se om febern sjunker, gör den det vet vi  att det är hennes sjukdom men vad de tänker göra åt det isåfall det vet vi inte än.
 
 
Glöm inte hjärtklicka❤️
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress