11 juli 2017

Dag 29

Minelle Tips Tyskland

Idag har Minelle gått igenom en hjärnvågskontroll, jag vet inte vad man kallar det på svenska men de sätter som ett EKG kan man säga över hjärnan och mäter dess vågor. Detta är också en rutin de har innan de sätter igång transplantationen för att ha en för och efter-bild över läget.
Så här tjusig var hon då!
Inte ett ljud, varken gråt eller skrik under tiden de mätte vågorna, så man kan lugnt säga att det ser värre ut än vad det var. Film är ett kanon tips till er som ska ta med era barn till sjukan oavsätt om det bara är ett litet blodprov, det avleder jätte bra!
Vi har alltid med oss paddan när vi ska göra något med henne!
 
Även blodprover är tagna idag inför morgondagens operation. Imorgon ska de nämnligen operera ut venporten och operera in en hickman kateter, det är en variant av CVK men den kommer sitta där venporten sitter. Varför undrar ni säkert eftersom man bara kan föra in en nål med två infarter på porten. Svaret är att risken för infektion ökar och man vill minimera den risken så mycket det bara går inför en transplantation. I Sverige har man i vana att använda en venport vid en stamcellstransplantation som en extra infart sen har man  en liknande variant av hickman kateter men vad exakt de använder sig av hemma vet jag inte. Skulle så vara fallet att man behöver ännu en infart här så tar de vägen genom armen.
 
Nu ska vi ladda för nedsövning och operation imorgon, glöm inte att be för vår fina kämpe och glöm inte hjärtklicka❤️
 
 
Anonym

EEG heter det på Svenska då man gör det över hjärnan. Nästan som EKG.

Svar: Åh! Tack!😃
Aysu Frohm

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress