När vi kom fram till Minelle idag såg jag med en gång att det va något som inte stämde!
De var ännu inte riktigt klara med morgon bestyren och Minelle blev inte ens glad när hon fick syn på mig, som hon i vanliga fall alltid blir. Gråtandes och skakandes satt hon i sängen och väntade på att de skulle klä färdigt henne och att jag skulle få komma in. Illblåa läppar, iskalla händer och fötter, skakandes tar jag emot henne och jag säger direkt att det är något fel med henne innan jag ens hinner få någon information om vilka mediciner som är givna. Jag sätter mig ner tar en temperatur och den är över 40 grader ( första kortison sprutan ges intravenöst ) en halvtimma passerar och hon är över 41 grader. Händer och fötter är fortfarande kalla, läpparna fortsatt blå och huden blek med röda tydliga blodkärl mest omkring halsen och ansiktet.
 
Nu kommer läkarna till hjälp och ger kortison spruta efter kortison spruta, sammanlagt 3 kortison sprutor och två stora doser med febernedsättande, allt intravenöst. Tiden bara flyger förbi, tårarna är svåra att hålla tillbaka i ett sånt här läge, men nu återstår det bara att vänta.
Vi väntade fram till klockan 12:00 till då att febern hade vänt! 39,7 var tempen, den blå färgen på läpparna hade blivit normal igen men skakandet satt fortfarande i, det skulle visst vara vanligt vid hastiga temperatur förändringar.
Men tillslut efter 3,5 timma fick vi ett litet leende!
 
 
 
Minelle har alltså haft en allergisk reaktion mot droppet hon fick för att öka volymen blodplättar. Detta är i deras rutin att få upp volymen blodplättar inför transplantationen och allergiska reaktioner förekommer men oftast inte såhär allvarliga. Det var inte livshotande men på gränsen. Så länge syresättningen fungerar som den ska och blodtrycket är okej så är det alltså inte livshotande. Minelles puls gick upp till 230 slag/min som högst och syresättningen låg på 93 som lägst.
Idag kommer de ta en paus från antikropparna. Det hade varit hennes sista dos antikroppar idag innan en tvådagars vila över helgen, men nu blir det ändrade planer och hon får vilan idag istället och sista dosen antikroppar imorgon istället. 
De har tagit blodprover nu när febern sjunkit och skickat det till labb för att undersöka varför hon fick en sådanhär reaktion, förhoppningsvis får vi svar idag får vi det ska jag försöka hinna med en till uppdatering idag!
 
 Önskar er en fin dag!
Glöm inte hjärtklicka❤️
Sanna

Usch så obehagligt.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress