Godmorgon, eller god förmiddag!
 
Idag har jag haft en bra känsla i kropppen, haft en känsla av att Minelle börjar återhämta sig och allt börjar gå åt rätt håll. Men dagens blodprov visar lite annorlunda. Minelles Kalium värde är lite lågt, det är ganska vanligt att man får lämna provet om läkaren misstänker att man har någon njursjukdom eller så tar man provet om man behandlas med vissa blodtrycksläkemedel vilket Minelle gör. 
 
Nedanstående direkt taget från 1177

Låga halter av kalium i blodet kallas hypokalemi. Du kan inte själv känna att du har kaliumbrist. Däremot kan kaliumbrist göra att du blir trött och orkar mindre men det är mycket vanligare att dessa symtom beror på något annat.

Den vanligaste orsaken till ett lågt kaliumvärde är att du behandlas med en viss typ av läkemedel. Det handlar framför allt om vissa vätskedrivande läkemedel som till exempel furosemid.

Andra orsaker till låga kaliumvärden kan vara att du har förlorat salter, till exempel om du har haft kraftiga Ddiaréer eller kräkningar. Njursjukdomar kan i vissa fall ge lågt värde, i stället för högt värde.

 

Utifrån informationen i denna text så förstår vi det som att hon har fått lågt kaliumvärde pga Furix (vätskedrivande medicin) eller (Adalat liknande blodtrycksmedicin).

Nu behandlas hon mot detta intravenöst med någon medicin jag inte vet vad den heter som hon ska sitta med i fyra timmar samtidigt som EKG mätaren sitter på. Vi som hade fått ett OK att gå ut på en kort promenad idag allihop. Kanske blir senare då, hon har inte varit utanför dessa fyra väggar i över fem dagar nu lilla stumpan. Men men det viktigaste är att hon blir bra igen, sen ska vi leka ute, bo ute om hon nu vill det!!

 

Ha en fortsatt fin dag!

Glöm inte hjärtklicka❤️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress