Läget när vi kom på morgonen idag var stabilt vilket lugnade våra känslor en aning och sista behandlingen med antikroppar startade med en gång.
 
Anledningen till att hennes temperatur var så pass låg som 34,6 inatt tror de berodde på de höga doser kortison och paracetamol som de givit henne under dagen igår som tydligen gav effekt på kvällen.
Hennes blodplättsnivå var normalt och hon behövde ingen påfyllning i samband med antikropparna, men oavsätt ville de ge antihistamin (Dimentindenmaleat också kallat Fenistil) för att förebygga någon allergisk reaktion mot antikropparna. Kortison (prednisonol) och paracetamol i förebyggande syfte gav de också innan behandlingen med antikropparna idag.
 
(Bara en parantes, men jag vill tillägga hur vi själva tänkte som alternativ kring att fortgå med behandlingen!
Vi vet sedan tidigare att Minelle svarat bra på cytostatika (cellgifter) och tänkte därför om man kunde ändra ordning på behandlingen för att hennes sjukdom inte ska explodera så som vi märkt att den gör när antikropparna attackerar hennes kropp. Vi tänkte alltså om man kunde vänta med sitsta behandlingen antikroppar och ta en dos cytostatika emellan för att lugna ner hennes sjukdom och sedan fortsätta med sista behandlingen antikroppar. Men det skulle tydligen inte göra någon skillnad
Även om vi inte är utbildade sjuksköterskor eller läkare så jobbar hjärnan ständigt på högvarv för att få vår dotter frisk och vi fick höra av läkarna att de hade tänkt i samma spår som oss men att de kom fram till att det dessvärre inte var någon lösning på problemet.)
 
 
 
Efter behandlingen nu har det tagit blodprover och blodplättarna har sjunkit i värde, men är fortfarande inom de normala värderna, så ingen påfyllning där behövs ännu. Det behövs inte heller något mot febern eftersom den hållt sig omkring 36-37 hela dagen. Däremot var kaliumvärdet lågt igen så en dos kalium ska in nu under ett tidspann på sex timmar.
 
Skulle det vara så att febern smyger sig på igen misstänker man att blodplättarna sjunker och kommer kanske då behöva fylla på med blodplättar igen, men det hoppas vi inte ska behövas!
 
Idag var sista behandlingen med antikroppar, T-och B-cellerna ska vara helt borta nu så en dags vila imorgon sen är det dags för cellgifterna på måndag. Fem dagar är det beräknat med höga doser cellgifter sen är dagen kommen för transplantation.
 
Glöm inte hjärtklicka❤️
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress