27 juni 2017

Dag 13

Allmänt

Igår hade vi ytterligare ett samtal med en utav läkarna som i sin tur hade pratat med läkarna i Sverige. Det verkade på henne som om de i Göteborg var aningen upprörda över att de inte hade satt igång med transplantationen akut, vilket var anledningen till varför vi skickades hit från början. 
Det är alltså som vi trodde, det har varit brist på komunikationen sinsemellan läkarna. Sverige skickade hit oss för att de ansåg att Minelle måste transplanteras med en gång, utefter hur hennes sjukdomskurva sett ut, medan de här i Tyskland förstod det som om att de skulle ta över hela hennes fall och ansåg att det inte alls är så akut som Sverige påstår.
 
Enligt läkaren här så kommer inte Minelle att dö av sin sjukdom utan det går att häva den med mediciner ifall hon skulle få ett nytt skov, medan de i Sverige tänker annorlunda. Här vill de innan transplantationen forska mer kring Minelles sjukdom och söka vidare i hennes och våra DNA, de vill också ta blodprover från Nomie för se om hon är en matchande donator, vilket man uteslöt på en gång i Sverige.
I Sverige tror man att även Nomie löper stor risk att besitta samma sjukdom som Minelle, medan läkarna här tror att det kan ha varit en faktor som triggat igång Minelles sjukdom och att det inte måste vara någon DNA sjukdom (de tänker lite bredare kan jag tycka). Men trots allt vill man ta blodprover från Nomie även om hon inte kommer vara första alternativet till att bli givare, utan hon kommer isåfall vara ett alternativ om något skulle gå snett längs vägen.
 
((Här har de mer erfarenheter kring barn med imunsjukdom och är mer vana vid att transplantera barn med den sjukdomen, medan det i Sverige är vanligare att man transplanterar canser patienter, oftast leukemi sjuka))
 
Hur eller hur så tyckte väl Sverige, Göteborg  att de lika gärna kunde skicka hem oss och att vi ska göra stamcellstransplantationen hemma i Sverige om det ändå kommer dröja till slutet av augusti/början av september innan allt sätter igång. Men tankarna snurrar och vi är extremt kluvna, alla kanske tycker allt låter så självklart att vi ska välja att genomgå transplantationen här, men det finns även många faktorer som får oss att hällre vilja göra den hemma. 
 
Jag har bestämt mig för en sak iallafall och det är att överlåta läkarna att kommunicera ordentligt och gemensamt komma överens om vart som är bäst chans för mitt barn att bli friskt! 
Jag vill inte vara den som tar ett beslutet utan att veta ett smack om deras kompetens även om jag kanske känner mer förtroende för något eller någon viss person/sjukhus. De ska prata med varandra och komma fram till vart Minelle kan få bäst vård och ha bästa möjliga förutsättningar till att bli bra, thats it!
 
Glöm inte hjärtklicka💗
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress