15 juni 2017

Dag 3

Tyskland

Vi är inne på dag tre här i Tyskland, Ulm.
Allt börjar kännas bättre för varje dag som går och det är nog för att vi börjar få in lite mer rutiner på allt. 
Personalen är väldigt duktiga här, de känns kunniga och är supertrevliga, nackdelen är att sköterskorna inte är särskilt duktiga på engelska så vi och dom använder oss av någon form av teckenspråk För att förstå varandra. Läkarna däremot är snäppet bättre på engelska men då är det istället vi som inte riktigt förstår dem, alla läkartermer, omvända roller alltså!.
Det är lite av en energitjuv det här med språket.. allt är ganska tungt och jobbigt nu redan som det är och att lägga energi till att förstå är faktiskt ganska jobbigt även om ni kanske har svårt att förstå det.
 
Idag har det gått mer än 24 timmar sedan Minelle hade feber vilket innebär att vi kan röra oss utanför rummet, de kommer däremot inte koppla bort antibiotika-droppet förrän de fått svar från blododligen. Det kan dröja mellan tre till fem dagar innan vi har de svaren och proverna tog vi dagen vi kom, så vilken dag som helst får vi alla svaren på det.
Men eftersom hon är feberfri får vi troligtvis få gå ut en sväng med henne, leta upp en lekpark med gungor och leka av henne lite. Stackars liten, hon har mycket energi nu när hon är feberfri och har inte mycket lekyta här på rummet. (För att tillägga så är det minsta rummet de har på ryhov större än detta, så man går varandra på fötterna här inne). Vi ska försöka hitta en lekpark där hon kan få gunga och leka lite, vilket hon inte kommer kunna göra under en längre period när allt sätter igång.
Bäst att passa på nu innan!
 
Vi ställde en visentlig fråga till läkarna igår om när vi  kommer få komma hem till Sverige för fortsatt vård, alltså en ungefärlig tidsaspekt. Svaret på den frågan var kanske inte riktigt vad vi väntade oss, tidigast om tre månader men mellan tre och sex månader fick vi som svar..
Vi har packning för max tre månader((!!))
Vi får väl se helt enkelt hur allt blir, ingen idé att Stressa över det nu, men man kan ju alltid hoppas att vi får göra eftervården i Göteborg eller Jönköping närmare familjen och vännerna. 
Man saknar dom lite extra när man är så långt ifrån💗
 
Imorgon tänkte jag visa runt lite hur min lägenhet ser ut samt Minelles rum, är det något ni är nyfikna på eller något ni undrar över fråga gärna!! (det går vara anonym om man vill)
 Glöm inte att hjärtklicka💗
Olivia, Simon och Liam ❤

Kämpa på❤ Vi tänker på er varje dag! ❤

Anonym

Kan ni inte få tålk?lycka till 😘

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress