..och där lade jag på luren.
 
Nu sitter både Marcus och jag helt tysta i soffan och försöker smälta detta samtal som jag nyss hade med Minelles underbara läkare i Jönköping. Hon hade i sin tur precis haft ett samtal med läkarna i Göteborg och fick beskedet att det nu lutar mot att vi kommer få åka till Tyskland, Ulm, redan nästa vecka..
De vill alltså passa på när Minelle mår såhär bra som hon gör nu och eftersom det är brist på personal nu över sommaren i Sverige så vill man inte chansa.
 
På fredag ska vi till Göteborg och prata och planera inför allt som komma skall, det känns som allt kommer gå väldigt fort nu..
Man kommer nu alltså hoppa över och inte operera in någon "peg/knapp" (sondslang) i magen eftersom man inte kommer hinna vänta på att den ska läka, utan kommer istället använda sig utav en sondslang genom näsan. Däremot blir det nog en cvk inopererad om jag tänker rätt.
 
Allt är väldigt blurrit just nu och vi vet egentligen ingenting mer än på ett ungefär vad och hur de tänker nu. Lite kanske vi kan förbereda oss mentalt nu ,men ja, det gör väl egentligen ingen större skillnad.
 
Glöm inte att hjärtklicka 💗
Hej på er, hoppas ni har haft en fin dag!
 
Jag är dålig på att uppdatera bloggen när allt är fint här hemma och när värderna och allt ser bra ut, men jag tror jag hamnar i någon form av "njut tillstånd". Jag hoppas ni förstår att det inte bara är allt det tråkiga jag vill skriva utan att det finns en anledning till varför det kanske blir så, så var inte rädda för att påminna mig emellanåt om det blir tyst ett tag.
Men hur som helst så ser Minelles värden fortsatt bättre ut

Hb 96

Sänka 34

CRP < 5

Ferritin 739

Det pratas hej vilt mellan läkarna om var och när denna stamcellstransplantationen kommer ske. Å ena sidan vågar man inte vänta för länge, å andra sidan är kön längre än tio veckor i danmark och i Sverige kan det bli efter sommaren, så nu kanske det tillochmed kan sluta med att vi får åka till Tyskland. Mm jättejobbig tanke men det ska vara ett bra sjukhus vi skulle hamna på isåfall fick vi veta, det är ju iallafall en trygg tanke. Däremot är tanken på att vara så långt ifrån resterande delar av våra familjemedlemmar väldigt svår att smälta, det är ändå de som fått oss att hålla oss så pass starka som vi varit, det är med deras hjälp med allt runtomkring som vi klarat av denna storm. Men inget bestämt så inga känslor ska tas ut i förväg, jag vill inte heller stressa över det, vi får ta det den dagen det beskedet ges. 

På tisdag blir det en ny dos cytostatika och på torsdag ett nytt ultraljud över hjärtat, sen ska vi även ha ett planerat videosamtal med läkarna i Göteborg och Minelles läkare här i Jönköping för eventuellt besked.

 

Från en sak till en annan! Vår lilla Nomie har ju idag gått och blivit hela två månader, det firas med en eller fler månadsbild-er som lovat!

Kika och njut av vår sockertopp!

 
 

 
Trevlig kväll!
Glöm inte gilla mina inlägg 💕

25 maj 2017

Soliga dagar

Allmänt

Nu har Minelle lite bättre provsvar och hon mår dessutom bättre, det har vänt även denna gången med lite cellgift, eller som de säger på sjukhuset -guldmedicin.
 
Det har gått några dagar nu och klådan sitter ännu i men betydligt mindre från vad det har varit tidigare. Hon är fortfarande lite orolig på natten, väldigt knä-sjuk och lite grinigare än vanligt, men så länge hon är bättre än vad hon var för någon ynka dag sedan så är jag mer än villig att bära på henne.
 
Imorgon ska vi åka in till sjukhuset igen för nya provsvar, det har inte kommit några nyheter från Göteborg heller angående när och var stamcellstransplantationen kommer äga rum. Vi väntar tålmodigt på svar. Just nu känner vi nog att det ändå hade varit skönt att få det gjort innan sommaren sätter igång, dels för att den långa väntan kommer vara en pina. Vi känner väl att vi kommer hinna bygga upp så mycket oro kring vad som komma skall så det hade kanske ändå varit bättre om det såklart går och behöver göras tidigare. Det hade också varit så bra tajmat till nästa sommar då isoleringsperioden hinner ta slut Så vi verkligen kan ha en semester på riktigt tillsammans UTAN sjukdomar!
Man kan ju alltid hoppas!
 
 
 
 
Vi har tagit tillvara på dessa soliga, långa dagar vi haft turen att ha nu de senaste dagarna. Igår hade vi besök över hos oss hela dagen och barnen lekte och vi fikade och grejade i trädgården. Idag har vi varit förbi på en gårdsmarknad där Minelle fick gå omkring och se på minigrisar, ponnys, höns, kaniner och lamm tillsammans med sin syssling. Resten av dagen har vi spenderat också på hemmaplan då vi hade över minelles syssling och hans föräldrar och min barndomsvän plus familj på mat och fika.
 Underbara dagar!
Älskar att spendera dem på detta sättet!

 
Men nu ska jag luta mig tillbaka och vila resten av kvällen med min lilla familj. Vi får hoppas vi får lite svar imorgon isåfall vet ni att jag i vanlig ordning kikar in och gör en uppdatering här!
But for now, ha en underbar fortsatt kväll och njut av värmen och varandra💗
 
Glöm inte gilla mina inlägg💗