Beslutet är taget!
Vi ska gå igenom det tuffaste en förälder kan tänkas gå igenom med sitt barn, en transplantation som är på liv och död. Mycket som tyder på att hon verkligen måste gå igenom detta är för ett av hennes värden (IL18) är rejält förhöjt, så pass förhöjt att det är på siffror som aldrig någonsin skådats tidigare.
 
Hela denna fredag har gått åt till att prata med specialistläkare, stamcellstransplantationsläkare och dess sjuksköterskor. Många frågor har ställts och blivit besvarade och samtalet slutade med att vi tog beslutet om att vi ska genomgå denna transplantationen efter sommaren. Redan nästa vecka eller veckan därpå ska det första förberedelserna ske, såsom två operationer. 
Som ni vet har Minelle en venport sedan tidigare men det kommer behövas fler infarter för att kunna medicinera henne och för att kunna ta prover. Det ska dessutom opereras in en sondslag i magen eftersom man vet av erfarenhet att man tappar aptit och har svårt att äta och svälja efter en transplantation. Sen är den också till för att ge mediciner genom som annars tas oralt.
 
Det är just nu extremt mycket känslor, den största av dom alla är ren och skär rädsla. Jag upplerver rädslan av att såklart förlora henne men jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig ett liv utan henne. Sen är jag så rädd över hur hon ska reagera på alla cellgifter, hur pass dålig hon kommer bli men också rädd för att orken hos mig inte  alltid kommer att vara på topp. Jag vill inte gråta vid henne och jag vill inte vara svag vid henne, jag vill kunna le och försöka få henne glad och vilja leka. Jag klarade inte det så bra sist hon var jättedålig men där kommer världens bästa pappa in, mannen som kompletterar mig! Marcus är bra på att dölja sina känslor och ta ut dom senare i ett rum där barnen inte ser honom, han är så stark! Något jag önskar att jag kunde vara men jag ska kämpa allt jag kan när det väl gäller. Jag har lite tid att ladda även om det inte går så ska jag försöka, jag ska vara stark för henne.
 
Vi fick reda på lite mer om isoleringen idag också och det är extremt strikt, mer än vad vi trodde, men självklart nu när man lyssnat på dom. Vi fick det lite översiktligt berättat för oss denna gången, det kommer såklart fler samtal där de kommer förklara hur allt kommer gå till mer i detalj.
 
 
Nu ska vi försöka lägga hela dagens samtal och alla tankar åt sidan och ta ett avsnitt av True blood för att sen hoppa i säng, vi måste smälta denna dagen.
 
God Kväll!
 
Glöm inte hjärtklicka💗
Anonym

Följer er och ni finns i mina tankar! 💕 Maria Plantin

Yohanna af Skovde

Ni kämpar nått så otroligt❤️ Kramar och kärlek till er

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress