Ja, nu står man här där man aldrig trodde att man skulle  i livet. Inte ett ögonblick trodde jag att just jag skulle behöva gå igenom en så här tuff period i livet med min familj, med mitt barn. 
 
Nu är en donator hittad, en matchande vävnadstyp. Det är egentligen nu för första gången under hennes sjukdom som vi vet vad vi har att vänta oss, vi vet hur hela förloppet kommer ske, däremot vet vi inte hur allt kommer sluta. Hon har under hela sjukdomsförloppet aldrig riktigt sett sjuk ut mer än att utslagen tagit över hennes kropp, men nu kommer hon vara orkeslös en längre tid, tappa allt hår av den tunga cellgiftsbehandlingen och inte ha någon aptit under en period.
Det är himla blandade känslor, samtidigt som man glädjs åt att det hittats en vävnadstyp så snabbt  och just under denna tiden på året. Ändå så står man fortfarande och tänker,- tänk om hon växer ifrån det..?? 
Det är ett stort beslut att fatta!
 
Jag har tidigare berättat att man kan plocka ut vävnader under en förlossning från navelsträngen vilket vi hade tänkt göra med Nomie, men man var rädd att hon skulle ha samma sjukdom som Minelle. Eftersom man inte kan finna något avvikande i henne DNA kan man inte heller hitta något i Nomies, därför var det inte värt att ta hennes vävnader om det skulle vara så att hon besitter samma sjukdom. Det är alltså en sådan matchning som har hittats, från en bebis som tas via navelsträngen under förlossningen.
 
Vi ska redan på fredag få åka till Göteborg igen för ännu ett samtal, antagligen om att det hittats en donator och troligtvis också om hur olika de hade räknat ut på statistiken sist vi var där. Vi kommer få sitta ner och prata med specialistläkaren Stefan Berg och en annan läkare som (om jag förstod det hela rätt) utför stamcellstransplantationer.
 
Just nu vet vi inte så mycket, varken när de ska ta stamcellerna från navelsträngen på bebisen eller när vi ska bli inlagda för att påbörja cellgiftsbehandlingen. Men ni vet ju som i vanlig ordning att jag kommer följa upp allt som händer här på bloggen. 
Hoppas ni vill följa med på vår resa nu när den börjar närma sig, vi kommer definitivt behöva all feedback vi kan få och bara en liten kommentar och ett hjärtklick gör oss så glada!
Glöm inte att gilla mina inlägg💗
Ida

Håller mina tummar så hårt, började följa dig när jag var gravid med min flicka som föddes 151029, så väldigt nära i ålder, jobbar inom vården så följer er resa, ni verkar vara så starka, övertygad om att allt blir bra. Stort grattis till lillasyster och lycka till med allt! ❤✊🏻✊🏻

Jennyfer

Ni är så starka!! Ni fixar detta 💕 Håller alla tummar å tår för er!

Lisette

Skönt och fruktansvärt på samma gång. En förälders värsta mardröm. Men jag håller tummarna att allt går bra. Ni är fantastiska! Hon är fantastisk! 🙏🏻❤️

Anonym

Vi håller alla tummar vi bara kan och tänker på er❤️❤️❤️

Anonym

All styrka till er <3

Hanna

Hittade din blogg för ett tagsedan då jag själv har en reumatisk sjukdom (polyartikulär JIA). Har följt Minelles resa med stort intresse och hoppas verkligen att ni lyckas fatta rätt beslut i fråga om stamcellstransplantationen. Blev även glad när jag såg att ni fått kontakt med Stefan Berg i Göteborg då han varit min läkare i nästan 18 år, jag har stort förtroende för honom. Skickar massa kramar! Hanna

beccalundin.blogg.se

Håller tummar🌸

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress