Det har varit en lång natt i natt.
 
Igår natt fick vi inte mycket sömn och inatt var vi vakna iprincip hela natten eftersom Minelle haft sådan hemsk klåda på hela kroppen. Hon kom aldrig till ro, hon kliade sig på huvudet, skinkorna och gnuggade benen ständigt mot varandra. Slängde sig vårdslöst till höger och vänster för att försöka skaka av sig klådan. Vi gav Ipren, Aerius (allergitablett) och smörjde in henne med Miniderm men inget funkade. Vi testade ge henne mat, byta blöja och tillslut satte sig Marcus henne vid tv:n framför hennes favoritprogram vilket avledde hennes tankar lite från all smärta klådan orsakade. 
 
 
Vi ringde 1177 vårdguiden för att få någon restriktion om hur vi kan göra för att lindra detta så hon kan få lite ro till att sova de ynka timmarna som var kvar på natten, men inget direkt svar fick vi därifrån. Vi ringde även avdelningen för att berätta läget och vad de hade att vänta sig nu på morgonen när vi dök upp. Vi rådfrågade såklart också om det var något de ansåg vara akut, men just under samtalet somnade Minelle till och vi tog gemensamt beslutet om att vänta till hon vaknar med att åka in. 
 
 
Nu är vi inne på avdelningen, vi har hunnit prata med Minelles läkare och hon hade ungefär samma tankar som oss kring hur vi ska behandla "bort" detta skov. Eventuellt Cytostatika (cellgifter) eller kortisondropp, men hon och Stefan berg ville först få kontakt med ännu en läkare i Stockholm, som varit med på tåget en längre tid tillbaka, innan något beslut fattas. Däremot kommer vi öka på kinereten (injektions medicinen) ännu en gång om dagen, vi ska nu ge 50mg tre gången om dagen. (Normal mängd kineret i hennes ålder är 20mg/dag)
Vi har också hunnit få i henne lite oxynorm (ett morfin preparat) som fick henne tillslut att somna. Nu väntar vi väl egentligen på att hon ska vakna för att se hur hon mår. Vi får åka hem på permission idag igen eftersom vi väntar på svar från läkarna om vilken väg vi ska ta medicinskt och för att vi inte kommer kunna göra något här idag ändå. 
Imorgon ska vi alltså in igen tidigt på morgonen för att sätta igång någon behandling.
 
Nu sover hela min familj här inne på rum 4 och jag ska väl försöka passa på att få mig lite sömn jag också innan vi åker hem.
 
 
önskar er en fin dag☀️
 
Missa inte att trycka på hjärtat nere i högerhörnet💗
Anonym

❤️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress