16 november 2017

Efterkontroller

Allmänt

Hej på er mina fina, trogna följare!
Jag ser att ni är inne och kikar efter nya uppdateringar men jag är ärlig och säger som det är, jag har verkligen bara känt för att njuta av vardagen lite och alltså låtit bloggen vila lite mellan varven. Jag vill liksom bara njuta och hinna i kapp med allt som blir väntandes nu när vi har två barn, vi hinner inte på samma sätt som tidigare när vi bara hade ett barn. Plus då att en av dom är sjuk och man ständigt måste komma ihåg medicintider och mattider, mattider för att vi vill få upp Minelles vikt lite. Snart är Nomie ikapp henne och det skiljer ett och ett halvt år på dom, ni kan ju tänka er va smal hon är!
 
Hursomhaver så var vi på Ryhov en sväng i dag! Som vanligt kikar läkaren in och pratar med oss till en början och frågar hur allt går hemma och om vi har några frågor eller funderingar, just idag hade vi inga, så hon gick snabbt över till kontroller. Hon kikar igenom handflator och fotsulor, tittar på övriga huden, lyssnar på hjärta och lungor. Och jag vill berätta hur detta hår till för oss. Ni har garanterat varit på läkarkontroller någon gång i era liv då vet ni ju att läkare använder sig av stetoskop när de lyssnar på hjärta och lungor och trycker den runda delen mot magen, bröstet och ryggen, men inte med/på vår dotter inte!! Vår lilla smarta tjej vet nämnligen nu precis vad man gör med en sådan, så när läkaren sätter på sig stetoskopet tar Minelle bestämt den runda plattan och för den mot magen för att läkaren ska lyssna. Sen gör hon likadant när de ska lyssna på hjärtat, då för hon den upp mot bröstet och när det är dags att lyssna på ryggen (lungorna) så får läkaren tillbaka den!
Hur härlig är inte hon?!
Jag blir så stolt!!
Allting såg fint ut och lät bra så inga nyheter på det planet!  Sedan efter läkarkontrollen eller egentligen innan kontrollen kommer en sköterska in och tar blodprover och efter läkaren kommer sköterskan in igen för saturationsmätning, vikt och blodtrycksmätning. Idag fick hon dessutom Immoglobelin dropp, vilket man ofta har låga halter av och får "påfyllt" via dropp efter en transplantation. Detta tog i sin tur ca 2 timmar, så sammanlagt var vi nog på sjukhuset i 3,5 timma idag. Men annars ska dessa kontroller inte ta så lång tid, utan man börjar redan tänka på att minska våra sjukhusbesök från två gånger i veckan till en, men det skulle dröja några veckor till verkar det som.
 
 
 
Vi fick inga provsvar idag från Göteborg, de hade inte hört något från labb ännu antagligen, så det dröjer förmodligen till imorgon. Däremot hade Göteborg önskat att Jönköping skulle ta lite prover på Marcus utifall att Minelles egna celler börja "ta över" (tror vi). För om det är så att det har ökat mer än de 10% av 100% (som det var uppe på för några veckor sedan) så kan man alltså "fylla på" med mer av Marcus stamceller så de ska "schasa iväg" hennes celler igen och "erövra".
Haha vilken förklaring men hoppas ni fattar!!
 
Nu ska jag sätta mig i soffan efter en fullspäckad dag och leta inspiration för en födelsedags tårta till Minelle, för på lördag blir hon TVÅ ÅR!!!!
 
 
 
Grethe Hagen Sundbom

🎂🍰🍦💜 GRATTIS LILLE VAKKRE MINELLE 💜🍦🍰🎂

Linnea

Fina bilder 😍

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress