28 november 2017

Vår belöning

Allmänt

Tänk va fantastiskt vi har det nu egentligen som får spendera såhär mycket tid med våra barn. Att vi båda får vara hemma och följa båda flickornas uppväxt från start och inte missa ett enda ögonblick eller någon utveckling är ju bara magiskt! Det är inte alla som har den möjligheten tyvärr att vara hemma med sina barn i många, många månader. Men det får väl ändå vara vår belöning efter allt vi gått igenom.
 
 
 
Appropå belöning! 
Ni vet ju att vi har bytt ut en hel del möbler här hemma, dels för att vi tyckte att soffan var för gammal och "smutsig" att komma hem till för Minelles skull, men också för att vi (jag) på något sätt vill börja om.
 
Vi har under ett halvår inte unnat oss någonting, varken kläder eller nöjen. Vi har dessutom bott i ett annat land där den enda utgiften varit mat, så inga bensinkostnader, inga nya blomster, ingen middag ute på restaurang, inget smink, inget snacks, nej precis ingenting. Som ni förstår har vi alltså kunnat spara en del pengar och därför har vi känt att vi nu är värda att ta oss friheten till att köpa lite fina saker både hem och till oss själva, även saker till barnen som "belöning" efter allt vi varit med om. Det verkar som det stuckigt några personer i ögonen om att vi handlat så mycket, vissa lite dyrare saker än andra, men allvarligt!?
Föreställ er själva att leva i en ständig sorg i sex månader och under denna tid inte göra någonting mer än att finnas för sina barn och när man återvänder hem är man alldeles överlycklig till livet igen. Dessutom har man då kunnat spara en hel del och vill börja göra saker som gör en glad igen, i mitt fall inredning. Givetvis vi vill göra saker tillsammans, men i nuläget kan vi iprincip inte åka någonstans med Minelle då hon fortfarande är under ganska strikt isolering. Vi håller oss till lekplatser där det finns en gräsmatta då hon inte får leka på sand pga bakterie och svamp överkänsligheten. Både Marcus och jag vill börja göra lite saker på varsitt håll, träffa våra vänner, spendera lite egentid med dem och vara ifrån barnen en stund. Det är guld att få lite av den fysiska kärleken de givit oss på distans via cybervärlden, plus att man har lättare att hitta tillbaka till sig själv via dem. Att hitta tillbaka till vårt gamla, glada jag. Det blir lätt att man snöar in på att prata om Minelle och allt vi varit med om med varandra, vilket ibland är väldigt jobbigt och tråkigt... Så snälla ni, unna oss att få göra saker, köpa saker som får oss att må bra..
 
 
Detta har verkligen gjort mig ledsen att det växer irritation hos er och inte glädje över att vi gör något vi tycker om för pengarna vi har sparat under denna tiden. Hoppas jag slipper höra fler kommentarer om detta nu när jag förklarat mig, vilket jag egentligen inte ska behöva göra.
 
Linda

Åh så trött jag kan bli på folk ibland. Så klart att ni ska få köpa vad ni vill och få unna er en nystart när ni äntligen kom hem med TVÅ FRISKA BARN. Köp eller gör vad ni vill för att fira livet och er familj!

Marie

Jag önskar er all lycka ♥️och ni är verkligen förtjänta att unna er det lilla extra 😍

Maria Plantin

Jag hoppas ni kan bortse från några missunnsamma människor som inte begriper något!! Unna er ni och njut av er belöning som ni är såååå värda!!! Kram

Anonym

Njuuuut och bortse från alla som inte har något hjärta ❤️Ni är verkligen värda allt kram💕

Josephine

Unna på! Varför ens se det som en belöning, det är väl för tusan er rättighet att få spendera era egna pengar! Ingen hade reagerat om ni spridde ut inköpen över flera månader. Strunta i dumma kommentarer och njut av shoppinglyckan! Ni är väl värda det 😍

Johanna

Men Gud så knäppt. Folk har dessutom olika ekonomi, så är det bara.

Unna er ni!

Och så härligt att ni faktiskt kan njuta av tiden ni har ihop. Vilka positiva levnadsglada männislor ni är. <3

N

Alltså svenska avundsjukan.. Ni ska göra allt detta med gott samvete <3 När vårt andra barn föddes förra hösten så föddes hon helt oväntat med en allvarlig tarmsjukdom som gjorde att vi åka till ett sjukhus 40 mil hemifrån. Vi fick komma hem för första gången efter nästan tre veckor. Känslan jag hade över vårt hem då (som jag tidigare gillat) var att jag ville sälja det. Jag trivdes inte alls. Jag kände bara sorg och oro i väggarna. Såklart kunde vi inte bara sälja det, och vi hade ganska nyss renoverat hela huset så det var inte aktuellt att köpa en massa nytt. Men hade jag haft möjlighet att göra det hade jag alla gånger gjort det. Jag känner fortfarande att jag inte trivs som jag gjorde innan. Det har varit ett tufft år med hennes sjukdom och jag skulle så gärna bara få börja ”på nytt” som du säger. Men tids nog kommer vi nog göra det, förut tänkte vi att vi skulle bo här så länge vi har barn som bor hemma men med tanke på känslan nu så tror jag inte att det blir så faktiskt... stora kramar till er och ni måste göra det som gör att ni kan få må lite gott också <3

Pauline

Skit i alla surisar! Fortsätt med allt det ni tycker om❤️❤️❤️

Johanna

Hej! Har inte läst din blogg så mycket innan eftersom nyss hittade dig via instagram. Men det här gör mig både beklämd och arg att höra. Usch att vissa människor kan vara så hemska och missunnsamma. Varje familj gör ju vad som är bäst för dem.
Jag tycker absolut ni gör rätt i att unna er lite nytt till er som en liten belöning/morot/glädjespridare/nödvändighet eller vad man nu kallar det. Ta hand om er ♡

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress