30 november 2017

Våran oro

Minelle

Oron börjar smyga sig på igen och hand i hand kommer ångesten. Trots att Minelle mår fantastiskt bra så har vi av ren vana lärt oss att lita på våra instinkter. Om värderna är höga eller stiger i samband med något litet symtom så är vi säkra på att det är något som händer i hennes kropp.
 
Vi har märkt att hon har någon mild klåda på bröstpartiet och omkring midjan, vilket har blivit bättre när vi smörjt med en av de feta salvorna vi fått med oss hem, men det ger inte med sig. Däremot har nätterna blivit allt mer oroliga och hon finner inte riktigt ro till att sova. Hon dricker dessutom stora mängder vatten, vilket är likt beteendet hon hade innan transplantationen, alltså när hennes sjukdom var som mest aktiv.
 
 
 
Som ni vet tar vi blodprover två gånger i veckan och det man sett där är att sänkan (infektion/inflammations värdet man mäter) sakta stiger. Just nu ligget hon på 55 i sänka där man normalt ska ligga under 5. Ni som följt med från start minns kanske att under hennes sjukdomsperiod så kunde sänkan ibland ligga över 3-400((!)), så detta är ju egentligen inget att vara orolig över. Men eftersom värdet sakta stiger kan jag/vi inte hjälpa att börja tänka och grubbla över allt det kan bero på.
 
Vi sitter just nu på sjukhuset Ryhov i Jönköping och har nyligen pratat med läkare som för vidare vissa frågor till Göteborg. De frågor vi ställer är inte alla som kan svara på, så det känns tryggt att få svar från experterna. Vi ska alltså avvakta eftersom vi inte har något mer att gå på än att hon kliar lite och har en lite förhöjd sänka. 
 
Det kan bero på mycket i hennes fall varför sänkan är förhöjd. Den ena anledningen kan vara att vi minskar Tacrolimusen (immunhämmandet) vilket kan göra att sänkan blir något förhöjd då immunförsvaret börjar jobba mer, sen kan det också bero på att kroppen möjligtvis har börjat utveckla GVH. Men skulle det vara så att hon utvecklar GVH (ex i huden) så borde det dykt upp något slags utslag.
Sen har vi själva en teori om vad det kan vara. Vi tror att hennes T-celler kanske har börjat förökas och därmed händer så mycket i hennes kropp, vilket vi tror kan vara anledningen till klådan samt den förhöjda sänkan. Men som sagt det är bara en teori vi har, vi vet inte. Vi kanske försöker tänka på det bästa alternativet också för att inte må dåligt, vad vet jag. Men man kan ju alltid hoppas att det vi tror stämmer!
 
 
Marie

🙏❤️

Becka

Aysu vad för kamera använder du när du fotar? 💗

Svar: Oj det är världens sämsta kamera🙈 Nikon D3000 heter den!💋
Aysu Frohm

Becka

Men vaaa, ser dina bilder på instagram, dom är superfina 😯

Svar: Tack snälla❤️
Aysu Frohm

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress