8 oktober 2017

Dag 113

Allmänt

Minelle har minskat endel i vikt de senaste dagarna, ett helt kilo på tre dagar för att vara exakt. Det låter inte mycket för världen men jämför det med en man som väger 100 kilo och går ner 10 kilo på tre dagar, ganska mycket ändå. Det gör inte en jätte skillnad på en vuxen person som väger 100 kg mer än att man kan se att personen i fråga tappat några kilon, men då på ett litet barn som Minelle börjar man liksom känna och se skelettet mer tydligt. Anledningen till viktnedgången tror både vi och läkarna beror på att hon fick extra vätska genom Hickmankatetern under tiden hon hade feber och fick stanna kvar på sjukhuset. Men det kan bero på många faktorer och hade hon i samband med diarrén minskat i vikt hade man nog mer lutat mot GVH. Nu när hon är piggare och utan extra vätska så minskar hon logiskt i vikt vilket vi själva, om vi får spekulera i det hela, tror. Idag var första gången på denna vecka som hon ökat i vikt med 100gram, ett steg i rätt riktning. Vi gör så gott vi kan med mat, steker i extra mycket fett, häller extra olja i pastan, ger efterrätt två gånger om dagen i den mängd hon vill och banan när hon vill. Ja, det är inte det lättaste med en snart tvååring som har en extremt stark egen vilja, men vi håller tummarna att det hjälper!
 
 
Detta kanske inte än den bästa bilden jag tagit, men den fångade glädjen när hon fick sin första donut efter att inte fått äta något från bageriet tidigare under transplantationen.
Denna lilla donna, hon ÄLSKAR just denna rosa donuten!
Så ja, där var också en nyhet, att hon nu igen kan få äta mat "utifrån", ni förstår tex hämtmat, bröd från bageriet, bakelser och liknande. Åh det känns som om vi går långsamt mot ett friskt och fantastiskt liv framöver, SOM VI LÄNGTAR!
 
Önskar er en fin start på veckan imorgon!
Känn ingen ångest över att det är måndag, njut bara av att du får leva livet fullt ut i minst en dag till och glöm inte att ta väl vara om den!
 
Glöm inte hjärtklicka!❤️
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress