10 september 2017

Dag 89

Minelle Tyskland

Hejsan på er finisar!
Jag är ledsen men jag har fortfarande inga nyheter, läget är densamma, varken mer eller mindre celler. Det enda kanske som är nytt, som jag tidigare inte nämnt, är att hon inte behöver fler blod och blodplättstransfusioner längre, alltså har de cellerna som bildar nytt blod utvecklats och fungerar som de ska!!
Stort HURRA för de ((!!))
Som jag tidigare sagt står det mesta still över helgen, men man börjar prata om att öka vår enstaka timma vi får tillbringa tillsammans utomhus till två, tre timmar till nästa vecka. Vi ska förmodligen försöka byta intravenös medicinering till oral medicinering redan i början av nästa vecka, vilket kan vara en lite känslig övergång då den intravenösa är betydligt mer effektiv än den orala. Det diskuteras också om att få tillbringa några timmar i lägenheten, men eftersom Nomie fick sitt Rota vaccin för 4 veckor sedan, exakt på måndag, så vill de att vi ska skjuta på det ytterligare i någon vecka för att vara på den säkra sidan.
 
 
Men hörrni vet ni vad?!
Vi behöver er hjälp med en sak!
Jag vet att det är många småbarnsmammor som läser mina inlägg och stöttar oss här inne och jag vill ta hjälp av proffsen såklart och givetvis er andra också, allas tips är välkomna!
 
Som ni vet är vi fortfarande under isolering och Minelle får inte befinna sig på golvet. Hon har extremt mycket energi och det är svårt att underhålla henne hela dagarna i den lilla yta vi kan röra oss på, alltså spjälsängen och i famnen. Vi har nu slut på ideer! 
Vi läser, sjunger, räknar, spelar spel på paddan, leker att vi fikar, bygger lego, bygger torn, tittar på film, spelar instrument, dansar, leker tittut osv, osv men det känns som hon fortfarande har energi kvar och vi kommer inte på något mer att göra.
Har ni några tips på lekar för en snart tvååring?
Eller någon form av underhållning?
Det känns som hon mest drar sig till paddan och tv:n, vi vill inte att det ska vara det roligaste och det enda hon gör om dagarna. 
Ös på med idéer är ni snälla, helst stillasittande lekar då hon inte får springa eller vara på golv.
 
 
Glöm inte hjärtklicka❤️
Anna

Studsa med en ballong eller boll. Leka att man lagar mat. Leka doktor. Pussla. Leka med glaskulor eller annat som ser ut som en skatt (kan man också lasta på flaket på lastbilen). Böcker med luckor att öppna. Böcker där man skall hitta en massor av saker på bilderna. Men jag tror att lite eller mycket ipad skadar inte och det viktiga är att hon har det kul. Stressa inte över det, det finns tid för parklek sen. Skönt att läget är stabilt!

Anonym

När Ella var liten så älskade hon en lek som hette "Alexander kyckling" 😊 Man hade en filt eller ett lakan mellan sig som man håller i hörnen så det är spänt. Där på la man ett gossedjur - en kyckling i det här fallet. Sen sjöng vi om Alexander kyckling som var en mästare på cykling :-D och samtidigt studsade kycklingen omkring på lakanet som man förde lite upp o ner. Och till slut på slutet av sången ramlade han ner och hamnade i diket ;-D

Nathalie

Klisterböcker eller andra typer av målarböcker. Det finns "målarböcker" som man målar med vatten och då träder en bild fram :)

Emelie

Man kan inte täcka golvet med "täck papp"? Så hon kan måla.. måla en hopphage isåfall?
Memory spel började funka i 2års åldern ty ner jag, mycket tålamod men :) ka ske lego? Fina ni! Starka ni!

Amanda CL

Vad kul att läsa att det går så bra!!!!

Såpbubblor? :)

Ida Å

Leklera, så kan man låtsatsbaka. Det gillar min tjej, göra roliga figurer mm. Kanske får byta ut den ofta bara, utifall det kan samlas bakterier i den? :) Lycka till ni kämpar på så oroligt!!

Lisa W

En magnetisk ritplatta kanske? :) finns ju där man kan köpa med "stämplar" och så till också! Min son är snart 19 månader och han tycker de är jätte roligt och skrattar när man målar olika djur tex och gör djurläten! :) så känner han igen det nästa gång man målar de! :)

Noor

En ministudsmatta där ni kan hålla henne i händerna medan hon studsar får ut en hel del energi. Hängmatta gillar mina barn, knyter en sänglakan över ett bord (matbordet) och så får de krypa in.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress