Läkarna kikar in hos oss varje dag eftrer vår dagliga promenad och bekräftar att läget fortfarande är stabilt, inga nyheter med andra ord. Allt går åt rätt håll, alltså finns inga tecken på GVH överhuvud taget och inga andra följd"symtom". Hon är fortsatt pigg och väldigt aktiv vilket gör det svårt för oss när hon inte får springa, leka och utforska allt som barn vill göra i hennes ålder.
De har börjat gå från intravenös medicinering (direkt in i blodet, genom Hickmankatetern) till oral medicinering, detta för att vi ska fortsätta medicineringen på hemmaplan plus att hon snart är uppe i de "cellvärderna" då de börjar låta barnen gå på golv osv.
Minelle kommer givetvis fortsätta med medicinerna i veckor efter vi kommit hem, vissa mediciner i månader och en del upp till ett år. Sen om allt går som det ska och allt ser fint ut på efterkontroller, så ska hon alltså inte behöva ta fler mediciner i sitt (barn)liv!!
Vore ju heeeeelt fantastiskt om hon slapp detta!!
 
 
 
 
 
Just nu njuter vi av all tid med en pigg tjej, vi är extremt, extremt tacksamma och jag vet egentligen inte vem man ska börja tacka i allt det här eftersom det är så många som hjälpt oss på så många olika vis genom denna fruktansvärda fasen vi tyvärr fått uppleva. Men det är en person som varit med från starten och oavsätt tid på dygnet tagit sig tid att svara på våra oroliga mail, sms och telefonsamtal. Hon har tagit emot oss varje vecka på sjukhus, undersökt Minelle, visat sådan stor empati och omtanke, tagit rätt beslut vid allvarliga situationer, tagit hjälp av andra när hon medgett att det är något hon inte kan svara på och även varit en stor hjälp med att hjälpa oss med den ekonomiska delen, som var en stor igenväxt djungel i början. Jag vet egentligen inte om jag får nämna hennes namn (jag gör det ändå, ups) men jag vill lyfta denna fantastiska läkare till skyarna, då hon verkligen gjort mer än vad en person kan begära av någon som jobbar så intensivt som hon gör. Jag vet att vi/Minelle alltid är i hennes tankar och det ger oss sådan trygghet att veta att denna kvinna bara är ett telefonsamtal bort. På hennes lediga tid, på helgen, under semestern har hon tillockmed tagit sig tid att hjälpa oss med saker jag tror inte många läkare hade gjort för någon om man möjligtvis inte är släkt eller bekant med.
Maria Ekelund!
Du är vår hjälte genom allt det här!
Du är en person jag funderar på att nominera till programmet Svenska Hjältar, eftersom du är för oss en hjälte. Du har kanske inte fysiskt räddat vårt barns liv, men du är den stora anledningen till att vi alla i familjen har överlevt detta trauma.
Vi kommer aldrig kunna tacka dig nog, men du har en stor plats i våra hjärtan och är det något, i detta fallet någon, vi kommer sakna efter allt det här så är det alla möten med dig!
 
Tack!
 
Önskar er en fortsatt fin kväll!
 
Glöm inte hjärtklicka❤️
Pauline

Vad fint skrivet! Det är så läkare ska vara, hängivna. ❤️❤️

Johanna

Hej!! 😃

Tycker absolut det är en läkare att nominera till svenska hjältar 😃
Inte många läkare som gör så mycket som du beskrivit här ovan.

Följer din blogg dagligen & blir så glad för er skull över att se alla framsteg er lilla tjej gör 😃🌷

Styrka & kramar!!! 😃🙏🌷

Hanna

Så fint skrivet!

Sanna

Läkarna överlag vilka hjältar dem är!
Vår tid på sjukhuset med hjärtsjukson. Är så imponerad utav hjärtläkarna som ena sekunden gör allt för att rädda ett liv och sedan ta sig ann ett nytt barn. Helt makalöst!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress