Alla har förmodligen någon gång haft känslor som tynger ner ens självförtroende, kanske att någon sagt något till dig eller bara någon tanke du har haft om dig själv som ingen annan tänkt på eller tyckt om dig, ja alltså bara något som fått dig att må dåligt om dig själv. I mitt fall har jag tyckt, tänkt och känt att jag varit alldeles för ”överviktig” ”osund” (förstå mig rätt) för mitt egna måendes bästa. Jag har tidigare i livet aldrig riktigt känt mig nöjd över hur jag ser ut på ett ytligt sätt för att idealet varit så tydligt att det ska se ut på ett viss sätt, men idag känner jag och tänker jag annorlunda. Jag tänker mer på min hälsa och mitt välmående och inte på hur perfekt jag ska vara i andras ögon. 
 
Mitt mål just nu är att bli så sund och hälsosam jag kan bli både i träning- och i kostväg. Jag vill vara pigg om dagarna, känna att orken finns för lek med mina barn och att jag framförallt får ett så långt och hälsosamt liv bara jag kan få. 
 
För sisådär 14-15 veckor sedan ville jag absolut inte vara med på bild, jag kunde bli rasande om något ens lyfte kameran åt mitt håll, och  bilder som skulle upp på socialamedier var stängt förbjudet om jag var med i något hörn, just för rädslan om vad andra ska tycka och tänka om min viktuppgång. Vilket är HEEELT SJUKT! Men min sanning. Även att jag inte är typen som bryr mig så mycket om vad andra tycker och tänker var tanken obehaglig att blotta min svaga sida för andra som tidigare i mitt liv mobbat mig för min vikt. Hur som helst känner jag efter att ha tappat -10 kilo att jag mår mycket bättre i mig själv nu!
 
 
Jag vet att det finns andra tjejer och killar som känner sig så pass trygga och säkra i sig själva och som mår bra oavsätt vikt och det är PÅ RIKTIGT de personer som inspirerar och motiverar mig mest. Det är inte alltid en trådsmal tjej jag har som motivationskälla, utan även självsäkra kurviga tjejer med gosigt hull som får mig att vilja jobba med min självkänsla och tryggheten i mig själv och sträva efter mitt välmående på ett helt annat plan. 
Vikten spelar ingen roll i mina ögon, det viktiga är att man ska må bra och mår man bra i sitt egna skinn i sin egna kropp kan ingen annan påstå att motsatsen är det ”rätta”.
Jag ville bara säga det och ladda upp selfies från igår då jag mådde BRA i mig själv även om jag fortfarande är väldigt överviktig enligt idealet!
 
Angelica Wåhlin

Så himla bra och viktigt inlägg! Det finns en tjej på insta (laurennicolefk om du vill spana in) som verkligen inspirerar mig sååå mycket, även om jag kanske mer tillhör normen i kroppen. Men vi alla har ju våra osäkerheter och hon är så himla, himla härlig och peppande!

Emelie

Du är såå bra!!! HEjja dig!! :D <3

Linda S

Beauty comes from the inside! Det du skriver är så klokt. Det viktigaste är ett hälsosamt liv för dig och dina tjejer!

Therese

Det låter som ett mycket sunt resonerande!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress