Idag var vi i Göteborg igen på Drottning Silvias barn-och ungdomssjukhus. Vi lämnade Nomie hos mormor för att vi ska kunna fokusera mer på vad läkarna har att säga om läget och eventuella framsteg. 
 
Appaopå framsteg så går det ju faktiskt framåt, cellerna ökar och vi har börjat planera in en operation för att återigen återgå till en venport, alltså ska vi byta ut Hickman katetern som hon har nu, till en venport.
 
 
Insåg precis att jag inte har någon bra bild på Hickman katetern, men det lilla paketet ni ser på bilden, på magen är en slang med två infarter som går in mellan brösten, upp under skinnet till halsen där de letat sig in i en ven som leder in i hjärtat.
 
Förslaget var vårt och både läkarna och sköterskorna höll med oss om att det är betydligt säkrare och bättre för oss alla att byta ut den då hon är väldigt aktiv och har en lillasyster som också är aktiv och nyper tag i allt hon ser och klättrar på Minelle  ganska mycket om dagarna. Vi är ganska nervösa att den av misstag ska dras ut av någon om ni förstår mig.
För er som inte vet vad en Hickman kateter är så är det en ”permanent” CVK (alltså en slang in i en ven i kroppen som jag just berättade) i detta fallet går slangen raka vägen in i hjärtat. Den går genom en ven uppe vid halsen och sen ner in i hjärtat.
Här är en röntgen bild på Minelles venport hon hade innan de bytte till Hickman katetern. Nästan på samma sätt går katetern.
Tanken är att operationen ska ske redan vid nästa månadskontroll, alltså redan nästa månad. Vi kommer behöva stanna över en natt på Drottning Silvias för att ha henne lite under uppsyn och se så hon återhämtar sig fint efteråt. Idag ligger Minelle lite lågt i de vita blodkropparna samt de neutofilablodkropparna vilket kan förskjuta hela operationsförloppet. Man vill ha inte ha för låga världen av de neutrofila för att kroppen ska kunna återhämta sig efter en operation om jag förstod det hela rätt.
 
Men åter till cellvärderna så är Minelles egna celler i dagsläget dominerande, men läkarna här i Sverige och de i Tyskland har sagt att det ska vara lugnt så länge donatorns celler inte är under 20%. Annars börjar vissa av kroppens alla olika cellvärden stabiliseras, men efter en Happlo-transplantation så har man sett att värderna normalt sett kan gå upp och ner i några år efter transplantationen. Men HÖR OCH HÄPNA just B-cellerna ligger idag på NORMALA VÄRDEN! Jag vet inte hur jag ska beskriva hur fantastiskt skönt det är att få höra och säga ordet normal!!
Jag längtar och ser så fram emot ett NORMALT liv igen med friska och hälsosamma barn!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress